Dina val gör skillnad

Skatten finansierar – Du betalar hälften

RUT-avdraget infördes 2007 efter en omröstning i Riksdagen som ett sätt att skapa fler arbetstillfällen. Avdraget ger dig rätt till 50 % skattereduktion (RUT-avdrag) och finansieras alltså av alla oss som betalar skatt. Tack vare detta har du som konsument möjlighet att betala endast hälften av kostnaden för hushållsnära tjänster såsom städning, fönsterputs, flyttstädning med flera. Resten betalas via statliga skattesubventioner som sköts mellan RUT-företaget och svenska staten. Med ett F-registrerat svenskt företag kan du vara säker på att skattepengarna går tillbaka till systemet och inte hamnar hos någon enskild part.

Värna om våra skattepengar – Dina val gör skillnad!

Med tanke på skattesubventionerna är det inte mer än rätt att de företag som är verksamma i Sverige inom RUT-sektorn också är skattskyldiga här och betalar löner till sina anställda på ett korrekt sätt. Väljer vi inte ett Schyst företag som agerar korrekt återgår inte våra gemensamma skattepengar i systemet, utan försvinner någon annanstans.

Håll branschen ren!

RUT-tjänsterna har ökat i Sverige och det tycker vi är bra. Det har skapat nya entreprenörer, mängder med företag och tusentals arbetstillfällen i Sverige.
Både för den som utför jobbet och den som får hjälp i hemmet är tjänsten värdefull.

För en del är detta att förverkliga drömmen om att starta ett företag, för andra blir detta det första jobbet och ett viktigt steg in på arbetsmarknaden. Ditt val av leverantör gör därför stor skillnad för branschen och samhällets utveckling.

Ditt val påverkar branschen.
Välj ett schyst alternativ.
  • Dina val gör skillnad
  • Alla ska kunna leva på sin lön
  • SchystRUT gör hemmet tryggt
  • RUT skapar arbete
  • RUT är billigare, men Schyst kostar på